Lokáció

Vége a miklósi éjszakai életnek?

Az üzletek éjszakai nyitvatartásáról szóló rendeletet alkotott a törökszentmiklósi önkormányzat.

Idén, december elsejétől este tíz és reggel hat óra között kötelezően zárva kell majd tartania a vendéglátóipari egységeknek, kivétel ez alól a szilveszter este és azok az alkalmi vagy rendszeres zenés-táncos rendezvények, amelyeknek rendezvénytartási engedélyük van.

Illetve élhetnek az eltérő nyitvatartás lehetőségével is, amennyiben a szórakozóhely működésével kapcsolatban nem érkezik megalapozott panasz, vagy hatósági intézkedés nem történik, mert akkor az üzemeltetőt korlátlan nyitvatartási jog illeti meg.

A rendeletre egyébként azért volt szükség, mert a lakosok egyre többet panaszkodtak a különböző vendéglátóhelyek környékén tapasztalható hangoskodás és szemetelés miatt.

A polgármester úr javaslatát a 2017. szeptember 27-ei testületi ülésen vitatták meg az egybegyűltek és dönöttek mellette. A teljes dokumentum itt elsolvasható:

2017. évi testületi ülések - 2017. szeptember 27. testületi ülés - 8. napirend: Az üzletek éjszakai nyitva tartásáról szóló önkormányzati rendelet megalkotása:

http://www.torokszentmiklos.hu/hirek/testuleti_ulesek2

Mit gondol a rendeletről? Szavazzon és mondja el a véleményét a fő oldalon! 
 
Forrás: szoljon.hu, torokszentmiklos.hu