Lokáció

Napokig élt halott neje mellett, majd felkötötte magát a mezőtúri férfi

Tragikus, hátborzongató történetről számolt be ma a Bors. Az Újvároson élt idős házaspár anyagi gondokkal küzdött, miután az asszonyt, Erzsikét leszázalékolták egy biciklibaleset után. A férje, Imre pedig nem tudott dolgozni, így mindössze havi 70-80 ezer forintból kellett megélniük - írja a lap.

A pár visszavonultan élt, gyermekük nem volt, Imre testvére pedig korábban elhunyt. Egyetlen barátjuk Gyula volt, aki lelkiismeretesen segítette őket: naponta átjárt megetetni az állatokat. Elmondása szerint Imréék súlyos anyagi gondokkal küzdöttek.
- Utoljára múlt vasárnap láttam Imrét, amikor átmentem hozzájuk. Korábban mindig kikísért, de most nem tette. Amikor rákérdeztem Erzsike állapotára, sejtelmesen csak azt mondta: bent fekszik - mondta a Borsnak a férfi, aki hiába próbált bejutni hozzájuk két nappal később.

A tragédiára végül úgy derült fény, hogy a szociális otthon egyik munkatársa hívta a rendőrséget, amikor el akarta vinni Erzsikének az ebédet, de ő se tudott bejutni a házba. A rendőrök törték be végül az ajtót.

A hatóságok megtalálták az asszony holttestét az ágyban, férjét pedig a kertben felakasztva az egyik fára. Erzsi valószínűleg vasárnap hunyt el, míg Imre kedden kötötte fel magát.

A Bors a helyiektől megtudta, hogy a házaspár sok embernek tartozott:
– Amikor a postás hozta a pénzüket, a kölcsönadók már a kapuban vártak rá. Volt közöttük, aki örült, ha végre visszakapta a pénzét, mások uzsorára adtak kölcsön, ők kamatostul vitték a jussukat. Másnap pedig már jöttek hozzám és másokhoz is könyörögni pénzért. A felesége keresete nélkül esélye sem volt az életre Imrének - mondta a lapnak az egyik szomszéd.

A bajok akkor kezdődtek, amikor Erzsit egyik munkatársa átverte: őt jelölték meg kezesnek, amikor az műszaki cikket vásárolt hitelre, amiért Erzsike 5 ezer forintot kapott. A hitelt nem fizették, így az asszony nyugdíjából kezdték el levonni a törlesztőket.

Rejtély, mi történhetett pontosan a házban. Vannak, akik szerint a betegség és nyomorúság vitte el őket, mások úgy vélik, Imre ölte meg a feleségét, a férfi unokaöccse azonban kizárja ezt: nem tudja elképzelni, hogy nagybátyja, aki ugyan nehéz természetű, de galamblelkű volt, ilyet tett volna 35 évnyi házasság után. Biztosabbat majd a boncolási eredmények ismeretében lehet mondani.