Lokáció

Kiadós csapadék hullhat; csütörtöktől fokozatos melegedés

Időjárásunkat egy magassági hidegörvény és annak peremén képződött sekély ciklon irányítja. Szerdán térségünkben is jelentős csapadékmennyiség hullhat. (Az előrejelzés bizonytalansága e tekintetben az átlagosnál nagyobb.) Ezt követően csak lokálisan záporokból, zivatarokból valószínű számottevő csapadék. Csütörtöktől fokozatosan erősök a nappali felmelegedés mértéke. Hétvégére visszatérnek a 25°C megközelítő maximum értékek.

Szerda (május 16.): Az éjszaka folyamán erősen megnövekszik a felhőzet, majd beborul az ég. Dél felől kiterjedt csapadékrendszer vonul át. A májusi arany jellemzően eső, záporeső formájában hullik majd, de egy-egy beágyazott zivatar is előfordulhat. A délutáni órákra a csapadéktömb elhagyja a régiónkat, felszakadozik a felhőzet, ekkor már csak elszórtan alakulhat ki zápor. A nap második felében a délnyugati légmozgás megélénkül. Hajnalban 13°C várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 18°C közelében alakul.

Csütörtök (május 17.): Változóan felhős égbolt mellett, számíthatunk néhány órás napsütésre. Délután a megnövekvő gomolyfelhőzetből kialakulhatnak záporok. Napközben a délnyugati irányú szelet többször kísérik erős lökések. Hajnalban 11, 12°C, a kora délutáni órákban 21, 22°C várható.

Péntek (május 18.): Napközben gomolyfelhők képződnek, melyekből délután elszórtan kialakulhatnak záporok, kis valószínűséggel zivatarok. A nyugati szelet többször kísérik erős széllökések. 13, 14°C közelében alakul a hőmérséklet a hajnali, majd 22, 23°C közelében a kora délutáni órákban.

Szombat (május 19.): Több órára kisüt majd a nap. Délután megnövekszik a gomolyfelhőzet. Ekkor elszórtan valószínű záporeső, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás, de a zivatarokat szélerősödés kísérheti. Hajnalban 13, 14°C, a legmelegebb kora délutáni időszakban 23, 24°C-ot mérhetünk majd.
 
Vasárnap (május 20.): A napsütést csak egy-egy gomolyfelhő zavarhatja meg rövid időre. Csapadék nem valószínű. A szél mérsékelt marad. Hajnalban 12, 13°C, a kora délutáni órákban 23, 24°C valószínű.