Lokáció

Vasárnap fátyolfelhős idő, átlag feletti hőmérsékletekkel

A markáns változást okozó időjárási frontok az elkövetkező napokban nem érik el a Kárpát-medencét. Jellemzően anticiklon hatása érvényesül, de nem lesz zavartalan a napsütés. Dél felől többször éri el vastagabb felhőtakaró térségünket. Ebből hétfőtől kisebb esők, záporok előfordulhatnak. Továbbra is néhány fokkal átlag felett alakulnak a hőmérsékletek.

Vasárnap (április 15.): Holnap már nedvesebb levegő érkezik térségünkbe – igaz, egyelőre jellemzően a légkör magasabb tartományaiban. Sokat fog sütni a nap, de a fátyolfelhők hatására, ez „csak” szűrt napsütést jelent majd. Estétől aztán alacsonyabb magasságokban is gyors felhősödés kezdődik. Csapadék napközben nem lesz, de az esti illetve éjszakai órákban már záporeső kialakulhat. A délkeleti légmozgást napközben kissé élénk széllökések kísérhetik. Hajnalban 11°C, a legmelegebb délutáni órákban 24, 26°C várható.

Hétfő (április 16.): Többnyire erősen felhős lesz az ég, szórványosán fordulhat elő kisebb záporeső, eső. Mérsékelt marad a légmozgás. Igen enyhe lesz a hajnal, ekkor 16, 17°C várható, a kora délutáni órákban 22, 23°C közelében tetőzik majd a hőmérséklet.

Kedd (április 17.): Továbbra is felhőké lesz a főszerep. Ezekből elszórt jelleggel a ismételten kialakulhatnak záporok. A légmozgás a nap végére északiasra fordul, és időnként megélénkül. Hajnalban 14, 15°C valószínű, kicsit mérséklődik a felmelegedés, délután 20°C közelében alakul majd a hőmérséklet.

Szerda (április 18.): A vastagabb felhőztet felszakadozik, napközben gomolyfelhők képződnek. Számottevő csapadék nem valószínű, lokálisan egy-egy futózápor esélyét azonban nem lehet kizárni. Az északkeleti légmozgás mérsékelt lesz. Hajnalban 15, 16°C, délután 19, 20°C valószínű.