Lokáció

Kedden még a felhők uralkodnak, majd sok napsütés és száraz idő

Kedden hullámzó frontálzóna alakítja időjárásunkat. Ennek hatására még sok lesz a felhő felettünk, de számottevő csapadék nem valószínű. Szerdától aztán egy anticiklon peremén fog elhelyezkedni a Kárpát-medence. Következésképpen kevés felhő lesz az égen, sokat fog sütni a nap, és csapadék sem lesz. A hőmérséklet továbbra is néhány fokkal a sokéves átlag felett alakul majd. A hőingás növekszik valamelyest - a tartósan derült éjszakáknak köszönhetően, ugyanis hűvösebbek lesznek a hajnalok.

Kedd (április 17.): Még sok lesz a felhő térségünkben, de már kissé szakadozottabb égképre tekinthetünk fel. Számottevő csapadék nem valószínű. Elsősorban délutáni órákban azonban elszórtan kisebb eső, gyenge zápor kialakulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalra mindössze 14°C-ig csökken a hőmérséklet, a kora délutáni órákban 20, 21°C-ot mérhetünk majd.

Szerda (április 18.): Éjszaka gyorsan csökken a felhőzet. Reggel már derült vagy kissé felhős lesz az ég. Napközben ártalmatlan gomolyfelhők zavarhatják meg rövid időre a napsütést. Csapadék nem lesz. Az északi szelet gyakran kísérik majd erős lökések. A nap első felében akár viharos erősséget elérő széllökések is lehetnek. Hajnalban 14°C, a legmelegebb kora délutáni órákban 20°C valószínű.

Csütörtök (április 19.): Sokat fog sütni a nap. Napközben gomolyfelhők képződnek, de ezekből csapadék nem alakul ki. Az északias légmozgás napközben kissé élénk, hajnalban és este mérsékelt erősségű lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet hajnalban 10°C közelében valószínű, délutánra 20°C-ig melegszik fel a levegő.

Péntek (április 20.): Derült vagy kissé felhős lesz az. Több órás napsütés várható. Az északkeleti szelet többször élénk széllökések kísérhetik. Hajnalban 10, 11°C, kora délután 19, 20°C valószínű.