Lokáció

Igazi tavasz, csütörtökön hidegfront

Itt a nagybetűs tavasz. Egy köztes gerinc helyzet után, egy nyugat-európai ciklon előoldala határozza meg időjárásunkat. Délies áramlással enyhe levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Szerdán a magasabb légrétegekre korlátozódik a nedvesség jelentős része, fátyolfelhők szűrik a napsütést. Csütörtökön egy hidegfront érkezik, esővel, záporesővel. A front mögött pénteken visszaesik a hőmérséklet. Aggodalomra azonban nincs ok, várhatóan a hétvége is a tavasz jegyében telik majd, számottevő csapadék nélkül, és 20°C közeli maximumokkal.

Szerda (április 4.): Fátyolfelhők jelenléte mellett számíthatunk többórás szűrt napsütésre. Csapadék nem alakul ki. A déli irányú légmozgást többször kísérik élénk széllökések. Hajnalban 7, 8°C, a legmelegebb kora délutáni órákban 19, 20°C várható.

Csütörtök (április 5.): Délelőtt lesz kevesebb felhő, később erősen megnövekszik a felhőzet. Délutántól eső, záporeső formájában már csapadék is várható. Időnként kissé élénk lökések kísérik a délnyugati szelet. Hajnalban 9, 11°C-ig hűl le a levegő, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 20°C közelében valószínű.

Péntek (április 6.): Kezdetben erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Ekkor még kisebb csapadék kialakulhat. Délutánra aztán felszakadozik a felhőzet, rövid időre a nap is kisüt. A légmozgás északiasra fordul, megélénkül, időnként meg is erősödik. Hajnalban 10, 11°C, kora délután 12, 14°C valószínű.

Szombat (április 7.): Visszatér a tavasz. Többórás napsütés valószínű, melyet csak egy-egy gomolyfelhő zavarhat meg. Csapadék nem lesz. A légmozgás mérsékelt marad. A minimumhőmérséklet hajnalban 6°C közelében valószínű, kora délután 17, 18°C-ot mérhetünk.