Lokáció

Hétvégén igazi tavaszi idő, majd jelentős változás

Hétvégén tavaszi időjárásra számíthatunk, egy ciklonrendszer előoldalán erőteljes melegedés zajlik térségünkben. Pénteken és szombaton sok napsütés lesz kevés fátyol-, illetve gomolyfelhővel, csapadék nélkül, és a hőmérséklet szombaton igen magasra emlekedik. Vasárnap a fent említett ciklonrendszer már megközelít minket, majd a jövő hét elején fölénk helyeződik. Így vasárnap estétől csapadékosabbra vált az időjárás, és hétfőre visszaesik a hőmérséklet.

Péntek (03.03.): Sok napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás. A déli, délnyugati szél többször megélénkülhet. Hajnalban 0 °C, délután 12 °C körül várható a hőmérséklet. 

Szombat (03.04.): Sok napsütés várható kevés felhővel, csapadék nélkül. A déli, délnyugati szél többször megélénkül, erős lökések is kísérhetik. Hajnalban 2, 3; délután 19, 20 °C körül várható a hőmérséklet.

Vasárnap (03.05.): Délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de rövid napos időszakok még lesznek. A reggeli órákban már kialakulhatnak záporok, később a napnagy részében eső nem valószínű. Estétől azonban kiterjedtebb csapadékzóna érkezhet. A déli, délkeleti szél megélénkül, erős lökések is kísérhetik. Hajnalban 7, 8 °C, délután 15, 16 °C körül várható a hőmérséklet.

Hétfő (03.06.): Jellemzően borult lesz az ég, és több alkalommal várható eső, záporeső. A szél nyugatira fordul, és megerősödik. Hajnalban 7, 8 °C körül alakul a hőmérséklet, mely napközben várhatóan már csak 9, 10 °C-ig emelkedik.

Kedd (03.07.): Folytatódik az erősen felhős, borult idő ismétlődő esővel, záporral. Az északnyugati szél többször megerősödhet. Hajnalban 4, 5 °C, délután 8, 9 °C körül alakul a hőmérséklet.