Lokáció

Frontos napok

Az előttünk álló időszak elején nyugat, északnyugat felől egymást érik az időjárási frontok, melyek hatással lesznek hazánk időjárására is. A pénteki hidegfront után hétvégén szárazabb, de hűvösebb léghullámok érkeznek.
 

Csütörtök (03.09): Egy melegfront hatására nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a déli óráktól kisebb eső, zápor is várható. Időnként megélénkül a nyugati szél.. Hajnalban 2 °C, délután 11 °C körül alakul a hőmérséklet.

Péntek (03.10.): Reggelre átmenetileg csökken a felhőzet mennyisége, esetleg ködfoltok is képződhetnek. Később nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet, s déltől újra előfordulhat kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. Hajnalban 3, 4 °C, délután 8, 9 °C körül alakulhat a hőmérséklet. 

Szombat (03.11.): Változóan felhős idő várható napsütéssel, csapadék nélkül. Az északi, északnyugati szél továbbra is többször megerősödik. Hajnalban 2 °C, délután 8, 9 °C körül alakulhat a hőmérséklet.  

Vasárnap (03.12.): A napsütésmellett gyengén, illetve erősen felhős időszakok váltakoznak, csapadék nem valószínű. Az északi szél időnként megélénkül. Hajnalban -1, -2 °C, délután +7, +8 °C körül alakul a hőmérséklet.

Hétfő (03.13.): Több felhő, kevesebb napsütés valószínű, zápor is előfordulhat. Az északi szél időnként megélnkül. Hajnalban -2, 3 °C, délután +7, +8 °C körül alakul a hőmérséklet. (Megjegyzés: az erre a napra vonatkozó prognózis bizonytalansága az átlagosnál nagyobb!)