Lokáció

Folytatódik az átlagosnak megfelelő idő

A jövő héten eleinte még északias áramlással kissé hűvösebb léghullámok érkeznek, így a hőmérséklet még 10 °C körül marad napközben, és éjszaka is előfordulhat gyenge fagy. Szerdán egy gyenge hidegfront súrolja az országot, de számottevő változást nem okoz. Pénteken jelentősen erősödhet a nappali felmelegedés.

Hétfő (03.13.): A napsütés mellett a déli óráktól erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, de legfeljebb jelentéktelen zápor fordulhat elő. Az északi, északkeleti szél időnként megélnkül. Hajnalban  +2 °C, délután +9 °C körül alakul a hőmérséklet. 

Kedd (03.14.): A napsütés mellett gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délután, este zápor is kialakulhat. Jelentős mennyiségű csapadék azonban nem várható. A légmozgás napközben gyenge marad, este élénkülhet meg az északi, északkeleti szél. Hajnalban 0, +1 °C köré hűl a levegő, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet +9, +10 °C körül várható.

Szerda (03.15.): A kezdeti napsütést követően egy súroló hidegfront hatására észak felől eleinte fátyolfelhők érkeznek, majd késő délutántól meg is vastagszik a felhőzet. Késő délután, este előfordulhat kisebb eső, zápor. Hajnalban 0, -1 °C köré hűl a levegő, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet +10, +11 °C körül várható.

Csütörtök (03.16.): Reggel még több lehet a felhő, majd délelőttől már túlnyomórészt napos idő várható kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkülhet. Hajnalban +3, +4 °C, délután +12, +13 °C-ra lehet számítani.

Péntek (03.17.): Napos idő várható kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A légmozgás napközben gyenge marad. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkülhet. Hajnalban +3, +4 °C, délután +14, +15 °C-ra lehet számítani.