Lokáció

A 20 fokoknak vége, változékonnyá válik időjárásunk

A szombati időjárás szinte mindenkinek a kedvére volt: szinte zavartalan napsütés, 20 °C körüli hőmérséklet volt a jellemző. Talán csak az erős déli szél lehetett zavaró tényező. Nos, ennek vége, vasárnap napközben ugyan még 15 °C köré szökik a hőmérő higanyszála, azonban már nedvesebb levegő érkezik, így egyre több lesz a felhő, és este kiterjedt csapadékrendszer érkezik. A jövő hét elején pedig sok felhőre, gyakori csapadékra, erős szélre és öszességében jelentős lehűlésre van kilátás.


Vasárnap (03.05.): Délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de rövid napos időszakok még lesznek. A reggeli órákban már kialakulhatnak záporok, később a nap nagy részében eső nem valószínű. Estétől azonban kiterjedtebb csapadékzóna érkezhet,akár beágyazott zivatar is kialakulhat. A déli, délkeleti változatlanul többször megerősödik. Hajnalban 9 °C, délután 15 °C körül várható a hőmérséklet.

Hétfő (03.06.): Jellemzően erősen felhős, borult lesz az ég, és több alkalommal várható eső, záporeső. A szél fokozatosan nyugatira fordul, és többször megélénkül. Hajnalban 7, 8 °C körül alakul a hőmérséklet, mely napközben várhatóan már csak 10, 11 °C-ig emelkedik.

Kedd (03.07.): Várhatóan folytatódik az erősen felhős, borult idő, több alkalommal is lehet eső, zápor. Az északi, északkeleti szél szél többször megerősödhet. Hajnalban 1, 2 °C, délután 9, 10 °C körül alakul a hőmérséklet.

Szerda (03.08.): Eleinte erősen felhős idő valószínű, eső, zápor is lehet. Délután csökkenésnek indulhat a felhőzet, kisüthet a Nap. Az északi, északkeleti szél viharossá is fokozódhat. Hajnalban 3, 4 °C, délután 10, 11 °C körül alakulhat a hőmérséklet. (Megjegyzés: az erre a napra vonatkozó prognózis bizonytalansága az átlagosnál nagyobb!)

Csütörtök (03.09): Nyugat felől erősen megnövekedhet a felhőzet, kisebb eső, zápor is kialakulhat. Az északias légmozgás veszíthet erejéből. Hajnalban 2, 3 °C, délután 10, 11 °C körül alakulhat a hőmérséklet. (Megjegyzés: az erre a napra vonatkozó prognózis bizonytalansága az átlagosnál nagyobb!)