Lokáció

Tavaszi változékonyság, áprilist idéző időjárás

Igazi tavaszi idővel lépünk át a márciusba, mind a hőmérsékletet, mindpedig a változékonyságot tekintve, gyakorlatilag az időszak végéig szeles időre lehet számítani. Hétfőn és kedden a napsütés lesz túlsúlyban, és igen enyhe idő várható, erős délnyugati széllel. Szerdára virradóra egy hidegfront érkezik, mely csapadékot is hoz, és a mögötte kissé visszaesik a hőmérséklet. Csütörtökön is marad a változatos idő, majd péntektől délire forduló széllel újra melegedés kezdődik.
 

 
Hétfő (02.27.): A több órás napsütés mellett gyakran lesznek erősen felhős időszakok, estefelé gyenge zápor sem kizárt. A déli szél napközben időnként megélénkül. Délután +13 °C körül alakulhat a hőmérséklet.

Kedd (02.28.): Reggel még erősen felhős égboltra lehet feltekinteni, később napos, gomolyfelhős idő várható, napközben csapadék nélkül. Este egy közeledő hidegfront hatására északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de csapadék éjfélig még nem valószínű. A déli, délnyugati szél fokozatosan megerősödik a közelgő hidegfront előterében. Hajnalban 6, 7 °C köré hűl a levegő, majd napközben a napsütés és az erős délnyugati szél hatására 16, 17 °C-ig emelkedik várhatóan a hőmérő higanyszála.

Szerda (03.01.): Reggel, délelőtt átvonul a hidegfront: borult lesz az ég régiónkban, és többfelé várható eső, zápor. A déli órákban északnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása, kisüt a Nap, csapadék már nem várható. A szél északnyugatira fordul, és továbbra is erős marad. Hajnalban 5, 6; délután 10, 11 °C körül alakul a hőmérséklet. 

Csütörtök (03.02.): Eleinte gyengén felhős, napos idő várható, majd délután átmenetileg megnövekedhet a felhőzet, de csak jelentéktelen eső fordulhat elő. A nyugatias légmozgás napközben időnként megerősödik. Hajnalban 2, 3 °C, délután 11, 12 °C körül alakul a hőmérséklet.

Péntek (03.03.): A napsütés mellett időnként lehetnek erősen felhős időszakok is, de csapadék nem várható. A déli szél többször megélénkülhet. Hajnalban 2, 3 °C, délután 13, 14 °C körül várható a hőmérséklet.