Lokáció

Sok napsütés, fokozatosan erősödő nappali felmelegedéssel

Anticiklon határozza meg a Kárpát-medence időjárását: nyugodt idő lesz, számottevő csapadék nélkül. Keddig még régiónkban is több helyen alakulhat ki reggelente köd, akár összefüggő köd, később már inkább csak rövid ideig tartó ködfoltok fordulhatnak elő. Minden nap lehet számítani napsütésre, az idő előrehaladtával egyre hosszabb napos időszakok lesznek. Emellett kedden a magasban is enyhébb levegő szivárog be térségünkbe, így a nappali felmelegedés főleg ekkortól kezdve jelentősebben erősödhet.

Vasárnap (02.12.): A köd ritkulását, feloszlását követően várhatóan mindenütt kisüt a Nap térségünkben, csapadék nem lesz. 4 °C köré emelkedik a hőmérséklet.

Hétfő (02.13.): Reggelre várhatóan ismét sűrű, összefüggő köd képződik, melynek ritkulását, feloszlását napos idő követi. Reggel esetleg hószállingózás előfordulhat. Hajnalra -3, -4 °C köré hűl a levegő, míg délután +4, +5 °C köré emelkedik a hőmérő higanyszála.

Kedd (02.14.): Hajnalra jó eséllyel képződhetnek ködfoltok régiónkban, melyek feloszlását követően többórás zavartalan napsütésre van kilátás. Csapadék nem lesz. Hajnalban -5, -6; délután +5, +6 °C valószínű.

Szerda (02.15.): A nap nagyobb részében zavartalan napsütés várható, csupán reggel fordulhatnak elő körzetünkben itt-ott ködfoltok, de ezek rövid idő után feloszlanak. Csapadék nem lesz. Kissé enyhébb léghullámok érkeznek a magasban: hajnalban -3, -4 °C-ig hűlhet a levegő, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig elérheti a +7, +8 °C-ot.

Csütörtök (02. 16.): A reggel itt-ott képződő ködfoltok feloszlását követően változatlanul zavartalan napsütésre van kilátás mindenütt. Csapadék nem lesz. Hajnalban -2, -3 °C-ig hűlhet a levegő, a legmagasabb nappali hőmérséklet csúcsértéke pedig akár +9, +10 °C is lehet kora délután.