Lokáció

Péntekig biztosan marad a csendes idő

A következő napokban is folytatódik a nyugodt idő. Holnap maradhat meg tartósabban a köd, ekkor régiónkban is nagy különbségek lehetnek 10-20 km-eken belül (a naposabb helyeken magasabb hőmérsékletekkel). Szerdától gyengül a ködhajlam, egyre inkább már csak rövid ideig tartó köd alakulhat ki reggelente, jobbára a napsütés lesz a jellemző. Péntektől kerülhet közelebb hozzánk az időjárási frontok pályája, de ezek a frontok csupán érinthetnek minket, jelentős változást nem okoznak.

Hétfő (02.13.) éjszaka: Borult, párás időre van kilátás, és idővel ismét egyre nagyobb területre terjed ki a köd. Legfeljebb jelentéktelen hószállingózás fordulhat elő. Hajnalra -5 °C köré hűl a levegő.

Kedd (02.14.): Reggel jellemzően párás, ködös lesz a levegő, mely akár tartósabban megmaradhat. Délutánra ritkul a köd; napos és ködös tájak egyaránt várhatóak régiónkban. Emellett északkelet felől fátyolfelhők is érkeznek (melyek azokon a helyeken, ahol hosszabb időre kisüt a Nap, szűrik a napsütést), de ebből csapadék nem alakul ki. Délután ahol kisüt a nap, +5 °C körül valószínű a hőmérséklet, a tartósabban borult területeken ennél alacsonyabb nappali értékekre lehet számítani.

Szerda (02.15.): A nap nagyobb részében sok napsütés várható, melyet fátyolfelhők szűrnek kissé. Csupán reggel fordulhatnak elő körzetünkben itt-ott ködfoltok, de ezek rövid idő után feloszlanak. Csapadék nem lesz. Kissé enyhébb léghullámok érkeznek a magasban: hajnalban -3, -4 °C-ig hűlhet a levegő, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig elérheti a +7, +8 °C-ot.

Csütörtök (02.16.): A reggel itt-ott képződő ködfoltok feloszlását követően változatlanul zavartalan napsütésre van kilátás mindenütt. Csapadék nem lesz. Hajnalban -2, -3 °C-ig hűlhet a levegő, a legmagasabb nappali hőmérséklet csúcsértéke pedig +7, +8 °C lehet kora délután.

Péntek (02.17.): Eleinte gyengén, közepesen felhős idő várható napsütéssel (reggel még mindig előfordulhatnak ködfoltok), majd a délután második felétől északnyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, és este kisebb eső is előfordulhat. A délnyugati szél időnként megélénkül. Hajnalban -1, -2 °C; délután +7, +8 °C valószínű.

Szombat (02.18.): Gyengén és erősen felhős időszakok váltják egymást a napsütés mellett, egy-egy átfutó zápor sem kizárt napközben. Időnként megélénkül az északnyugatira forduló szél. Hajnalban -1, -2 °C; délután +5, +6 °C várható.