Lokáció

Hidegfront után hétvégén erőteljes felmelegedés

Igazi tavaszi idő várható a meteorológiai tavasz első napjain. Szerdán egy hidegfront teszi kissé kellemetlenebbé az időjárást, és csütörtökön is sok lesz még a felhő. Péntektől azonban erőteljes délnyugati áramlással határozott melegedés kezdődik, és a hétvégén nagyon kellemes tartományba emelkedik a hőmérséklet. Csapadékmentes időre van kilátás ekkor, főként szombaton sok napsütéssel.
 


Szerda (03.01.): Hidegfront vonul át. Reggel, délelőtt borult lesz az ég régiónkban, és többfelé várható eső, zápor. Délután fokozatosan szűnik a csapadék, megkezdődik a felhőzet felszakadozása, a Nap is előbukkan. Az északnyugati szelet erős lökések kísérik. Hajnalban 7; délután 10 °C körül alakul a hőmérséklet. 

Csütörtök (03.02.): Nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, csak rövid napos időszakok várhatók. Legfeljebb jelentéktelen csapadékhullás fordulhat elő. Napközben időnként megélénkül a délnyugati szél. Hajnalban 0 °C, délután 11, 12 °C körül alakul a hőmérséklet.

Péntek (03.03.): Sok napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás. A déli, délnyugati szél többször megélénkülhet. Hajnalban 0 °C, délután 12, 13 °C körül várható a hőmérséklet. 

Szombat (03.04.): Sok napsütés várható kevés felhővel, csapadék nélkül. A déli, délnyugati szél többször megélénkül, erős lökések is kísérhetik. Hajnalban 5, 6; délután 18, 19 °C körül várható a hőmérséklet.

Vasárnap (03.05.): Délnyugat felől eleinte fátyolfellhők szürhetik a napsütést, majd délnyugat felől vastagabb felhők is érkezhetnek. Csapadék azonban nem valószínű. Továbbra is többször megélénkül a déli, délnyugati szél. Hajnalban 7,8 °C, délután 17, 18 °C körüli értékekre lehet számítani.