Lokáció

Hétvégén még többnyire nyugodt, később változatos időjárás

Az előttünk álló időszakban sok felhőre számíthatuk, főként holnap lehetnek még párás időszakok is. Hétfőn megélénkül a délnyugati szél, és ezzel megkezdődik a változás: az egymást követő időjárási frontok pályája közelebb kerül a Kárpát-medencéhez, ennek következtében erősen változékony, szeles, időnként csapadékos időjárásra van kilátás.

Péntek (02.17.) éjszaka: Borult, párás idő várható, kisebb csapadék (ónos eső, esetleg havas eső) sem kizárt. Hajnalban -3 °C köré csökken a hőmérséklet.

Szombat (02.18.): Többnyire sok lesz a felhő, esetleg délután bukkanhat elő a Nap, rövid időre. Főként reggel, délelőtt még párás lehet a levegő, kisebb eső is előfordulhat ekkor. Mérsékelt marad a légmozgás.  Délután +4 °C köré emelkedik a hőmérő higanyszála.

Vasárnap (02.19.): Továbbra is sok felhőre számíthatunk, de időnként már jó eséllyel kisüt a Nap. Csapadék nem valószínű.  Hajnalban -2, -3; délután +3, +4 °C körül alakulhat a hőmérséklet.

Hétfő (02.20.): Napközben közepesen és erősen felhős időszakok váltják egymást, majd este északnyugat felől megvastakszik a felhőzet. Késő este már kisebb eső is lehet. A nyugati, délnyugati szél megélénkül, időnként erős lökések is kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban -1, -2 °C-ig süllyed, majd délutánra +6, +7 °C köré emelkedhet.

Kedd (02.21.): Egy melegfront alakítja a Kárpát-medence időjárását. A nap nagyobb részében túlnyomóan borult lesz az ég, legfeljebb késő délután vékonyodhat el a felhőzet. Délutánig ismétlődő jelleggel fordul elő eső, záporeső. A nyugati, délnyugai szelet erős lökések kísérhetik. Hajnalban +1, +2 °C köré hűl a levegő, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet +6, +7 °C körül alakul.

Szerda (02.22.): Jellemzően erősen felhős lesz az ég, csak rövidebb napos időszakok lehetnek. Kisebb eső előfordulhat, de nem kell ekkor jelentős csapadékra készülni. A délnyugati szél többször megerősödik. Hajnalban +2, +3; délután +8, +9 °C körül alakulhat a hőmérséklet.