Lokáció

Esővel érkezik a várva várt enyhülés

Hosszú idő után sokak örömére ismét megmozdul a légkör, a változás első hulláma ugyanakkor kellemetlennek ígérkezik: a holnap érkező melegfront esős, szeles időt hoz. A front mögött azonban megenyhül az idő, a hét közepén térségünkben hosszabb napos időszakokra, tavaszias enyheségre van kilátás, ugyanis a gyakran erős délnyugati irányú szél kisöpri az itt megülepedett hideg levegőt. Pénteken hidegfront hoz csapadékot, mögötte szombatra visszaesik a hőmérséklet, ekkor hűvösebb, tiszta időre van kilátás, továbbra is erős széllel. 
 


Hétfő (02.20.) éjszaka: Borult idő lesz, és hajnalban már lehet kisebb eső. A délnyugati szél már gyakran megélénkül. A minimum-hőmérséklet 1 °C körül alakul.

Kedd (02.21.): Egy melegfront hatására borult időre számíthatunk a nap nagyobb részében, ismétlődő jelleggel várható eső, zápor. A nyugati, délnyugai szelet erős lökések kísérhetik (délelőtt inkább délnyugati, délután inkább nyugati lesz a szélirány). Az elmúlt időszakhoz kpest enyhül az idő, délután 6 °C-ig emelkedik a hőmérséklet, de a hőérzetünk a szeles, esős időben alacsonyabb lesz. 

Szerda (02.22.): Gyakran váltják egymást a gyengén és az erősen felhős időszakok: utóbbiból lesz több, de emellett már napsütés is várható. Kisebb eső előfordulhat a felhős időszakok alatt. A délnyugati szél többször megerősödik. Hajnalban 4, 5; délután 11, 12 °C körül alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtök (02.23.): Eleinte még lehetnek erősen felhős időszakok, később csökken a felhőzet, és sok napsütés várható, csapadék nélkül. A délnyugati szél továbbra is erős lesz, viharos széllökések is kísérik. Hajnalban 5, 6 °C körül, délután 14, 15 °C körül várható a hőmérséklet.

Péntek (02.24.): Egy  hidegfront hatására északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és ismétlődő esőre, záporokra van kilátás. A délnyugati szél a nap folyamán északnyugatira fordul, viharos széllökésekre kell számítani. Reggel még 8, 9 °C körül alakul a hőmérséklet, amely délelőtt még 10, 11 °C köré emelkedik, majd a front hatására gyorsan jelentős csökkenésbe kezd.

Szombat (02.25.): A gyengén felhős, napos időszakok mellett felhőátvonulásokra, futó záporokra, hózáporokra számíthatunk. Gyakran erősödik meg az északnyugati szél, viharos lökések is kísérhetik. Hajnalban 0; délután +5, +6 °C körül alakulhat a hőmérséklet.