Lokáció

Csütörtökön folytatódik a télvégi tavasz

Csütörtökön is folytatódik a télvégi tavasz: a tőlünk északra helyezkedő ciklonrendszer előoldalán enyhe, száraz levegő áramlik, így a napsütés és az erős délnyugati szél mellett 15 °C főlé emelkedik a hőmérő higanyszála. Az említett rendszer hidegfrontja pénteken átvonul felettünk, de a mi régiónkban jelentős csapadék biztosan nem lesz. Mögötte visszaesik a hőmérséklet, és csendes, nyugodtabb idő a legvalószínűbb folytatás.

Csütörtök (02.23.): Közepesen felhős, tavaszias időre időre van kilátás sok napsütéssel, erős délnyugati széllel, csapadék nélkül. Hajnalban 5 °C körül várható a hőmérséklet, míg délután 16 °C köré emelkedik a hőmérő higanyszála.

Péntek (02.24.): Egy hidegfront hatására északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Eső, záporeső elsősorban régiónk délebbi részein (a Körösökhöz közelebb eső területeken (Mezőtúr, Túrkeve)) fordul elő, de nem nagy mennyiségben. A reggel még erős délnyugati szél a nap folyamán északnyugatira fordul, és mérséklődni kezd. Reggel még 7, 8 °C körül alakul a hőmérséklet, amely délelőtt még  9, 10 °C köré emelkedik, majd a front hatására csökkenésnek indul.

Szombat (02.25.): Északnyugat felől gyorsan csökken a felhőzet. Reggel még előfordulhat egy-egy futó zápor, később napos időre van kilátás. Fokozatosan gyengül a légmozgás, reggel élénkülhet meg az északi, északkeleti szél. Hajnalban 0; délután +5, +6 °C körül alakulhat a hőmérséklet. 

Vasárnap (02.26.): Reggelre jó eséllyel képződhetnek ködfoltok, melyek feloszlanak. Később nyugat felől megnövekszik a magasszintű felhőzet, de csapadék nem valószínű. Gyenge légmozgás várható. Hajnalban -1, -2; délután +7, +8 körül alakulhat a hőmérséklet.

Hétfő (02.27.): Reggel jó eséllyel képződnek ködfoltok, melyek napközben feloszlanak, és napos idő a legvalószínűbb, gyenge légmozgással. Csapadék nem várható. Hajnalban 0, -1; délután +8, +9 °C körül alakulhat a hőmérséklet.