Lokáció

Böllértalálkozó - reggeli képek és videók

Ideális időjárás öleli keblére és simogatja az idei Böllértalálkozót: épp annyira van csak hideg, hogy enyhén fagyott talajon és ne sártengerben kelljen gázolni; kisütött a nap is közben, tiszta az ég - ezt a kis cidrit meg bőven lehet kompenzálni néhány kupica kisüstivel.

2-3 tucat másfél mázsás sertés préselődött össze hajnalban a karámban, és mintha csak sejtenék, hogy nem wellnesshétvégének néznek elébe, egymás hegyére-hátára mászva várják a sorsukat. Kék színű, műanyag orientációs eszközzel konferálják őket színpadra, ahol vízzel öntik nyakon őket, hogy jobban fogjon rajtuk az amper.
 

Az ő boldogtalanságuk ágyaz meg a böllérek és bámészkodók boldogságának. Kábítás, döfés, perzselés (szalmával vagy gázperzselővel), tisztítás, hasítás - mire teljesen összeszedetlennek érzi magát a disznó, addigra pont elkészül a hagymás vér is.
 

8 óra körül már javában tart a nagyüzemi perzselés és feldolgozás és közben gyűlnek a látogatók is. A szép idő remélhetőleg sok érdeklődőt fog ma Túrkevére csábítani.
 

Később jelentkezünk még képekkel és a versenyeredményekkel. 

További képek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotók és videók: Gellai Tamás