Lokáció

A kora tavasznak megfelelő idővel lépünk át a meteorológiai tavaszba

A következő napokban folytatódik a kora tavaszt idéző, kissé változékony időjárás. Hétvégén és hétfőn már csak a fagy, és az esetlegesen kialakuló ködfoltok emlékeztethetnek minket arra, hogy meteorológiailag még tél van, ugyanakkor napközben legalább néhány órára kisüt a Nap, kellemes kirándulóidőre van kilátás, és maximum csak jelentéktelen csapadék fordulhat elő. Kedden lesz a legmelegebb egy hidegfront előterében, amely éjszaka az Alföldet is eléri, s mögötte szerdára néhány fokot visszaesik a hőmérséklet.

Szombat (02.25.): Északnyugat felől gyorsan csökken a felhőzet. Reggel még előfordulhat egy-egy futó zápor, később napos időre van kilátás. Napközben többször megélénkül az északi, északnyugati szél. Hajnalban 0; délután +7 °C körül alakulhat a hőmérséklet. 

Vasárnap (02.26.): Reggelre ködfoltok képződhetnek, melyek gyorsan feloszlanak. Napközben eleinte napos idő várható, majd nyugat felől megnövekszik a magasszintű felhőzet, de térségünkben nem valószínű csapadék. A déli szél napközben időnként megélénkül. Hajnalban -2, -3; délután +8, +9 körül alakulhat a hőmérséklet.

Hétfő (02.27.): Reggel még esetleg rövid ideig kitartó ködfoltok képződhetnek. Később a több órás napsütés mellett gyakran lesznek erősen felhős időszakok, estefelé gyenge zápor sem kizárt. A déli szél napközben időnként megélénkül. Hajnalban 0, -1; délután +12, +13 °C körül alakulhat a hőmérséklet.

Kedd (02.28.): Reggel még erősen felhős égboltra lehet feltekinteni, később napos, gomolyfelhős idő várható, napközben csapadék nélkül. Este egy közeledő hidegfront hatására északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és késő este már eső is valószínű. A délnyugati szél fokozatosan megerősödik, délután viharossá is fokozódhat a közelgő hidegfront előterében. Hajnalban 6, 7 °C köré hűl a levegő, majd napközben a napsütés és az erős délnyugati szél hatására 16, 17 °C-ig emelkedik várhatóan a hőmérő higanyszála.

Szerda (03.01.): Hajnalban, reggel borult lesz az ég régiónkban, és többfelé várható eső, zápor, intenzív záport esetleg dörgés, villámlás is kísérhet. Délelőtt megszűnik a csapadék, és északnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása, kisüt a Nap. Emellett a felhőátvonulásokból körzetünkben is előfordulhat egy-egy futó zápor. A szél északnyugatira fordul, továbbra is kísérhetik viharos lökések. Hajnalban 7, 8; délután 10, 11 °C körül alakul a hőmérséklet.