Lokáció

A csendes idő borúval jár

Anticiklon alakítja időjárásunkat. Ugyan áramlási rendszerében a magasban enyhébb levegő érkezik, miközben alul, a talajszinten megülepszik a hideg levegő. Ennek következtében tartóssá válik az alacsonyszintű rétegfelhőzet, melyet erősebb szél hiányában nem tudnak áttörni a napsugarak várhatóan péntekig. Így a hőmérséklet sem emelkedik jelentősen a felszín közelében. Pénteken már megélénkül ugyan a szél, de nyugat felől nedvesebb léghullámok érkeznek, kissé megmozdul a légkör. Szombaton van esély hosszabb napsütésre, vasárnap ismét felhősebb idő valószínű.

Szerda (02.15.): A köd ugyan ritkul, emelkedik, de az alacsonyszintű rétegfelhőzetet a napsugarak várhatóan nem törik át. Hószállingózás, ónos szitálás jelentéktelen formában továbbra is előfordulhat. A legmagasabb hőmrséklet -1 °C körül alakul.

Csütörtök (02.16.): Említést érdemlő légmozgás hiányában továbbra is marad a borult, párás idő; reggelre köd is képződhet. Jelentéktelen hószállingózás, ónos szitálás továbbra sem kizárt. Hajnalban -3, -4; délután 0, -1 °C körül várható mindössze a hőmérséklet.

Péntek (02.17.): Sok felhőre számíthatunk, főként délután kisebb csapadék is előfordulhat, de jelentős mennyiség nem várható. A nyugati szél már többször megélénkülhet. Hajnalban -2, -3 °C; délután +3, +4 °C valószínű.

Szombat (02.18.): Gyengén és erősen felhős időszakok váltják egymást a napsütés mellett, egy-egy átfutó zápor sem kizárt napközben. Időnként megélénkül az északnyugatira forduló szél. Hajnalban -1, -2 °C; délután +4, +5 °C várható.

Vasárnap (02.19.): Erősen felhős, borult lesz az ég, csapadékhullás is várható (eső, esetleg havas eső). A szélirány rövid időn belül gyorsan változhat, élénk erősségű lesz. Hajnalban 0; délután +2, +3 °C körül alakulhat a hőmérséklet.